Čiščenje

Menstrualna skodelica Lalicup je enostavna za čiščenje – ko jo odstranite iz nožnice (pri čemer se ob ustreznem ravnanju s krvjo ne boste umazali nič bolj kot pri menjavi tampona), njeno vsebino zlijete v straniščno školjko, skodelico splahnete ali obrišete s čistilnim robčkom LaliWipe, nato pa jo ponovno vstavite.

Menstrualno skodelico Lalicup lahko očistite na več načinov, najboljši in najenostavnejši način pa je, da jo izperete z vodo. (lahko tudi iz platenke) Pri tem skodelico najprej izplaknite v mrzli vodi, da se izognete razbarvanju in neprijetnemu vonju.  Zvečer ob ispraznenju, skodelico umijemo z zelo blagim in neparfumiranim intimnim milom. Pomembno je, da v nožnico ne vnašamo dodatnih kemikalij.

Laliwipe krpice so tudi čudovita rešitev, kadar umivanje menstrualne skodelice z vodo ni izvedljivo. Majhno pakiranje krpic nam omogoča, da jih lahko vzamemo s seboj kamorkoli gremo in smo pri tem popolnoma brez skrbi. Primerne so za izlete v naravo, kjer ni dostopa vode.

Nekatere uporabnice se odločajo tudi za to, vendar uporabe pomivalnega stroja ne priporočamo, saj lahko močni detergenti poškodujejo površino skodelice in še huje – dražijo sluznico v nožnici.

Seveda – in to zlahka! Lahko jo splahnete kar s plastenko vode nad straniščno školjko ali pa preprosto obrišete s pomočjo Laliwipe čistilnih robčkov, ki jih tako ali tako vedno nosite s seboj v torbici. (so popolnoma brez parfumov in ostalih kemikalij)

Menstrualno skodelico Lalicup med menstruacijo odstranimo, izlijemo njeno vsebino in splahnemo z vodo ali očistimo s čistilnim robčkom nekajkrat dnevno (v povprečju 2 – 4 dnevno), za temeljitejše čiščenje pa se uporabnice običajno odločajo po koncu vsakega mesečnega ciklusa.

Ravno nasprotnomenstrualna skodelica Lalicup je bolj enostavna za čiščenje od številnih drugih skodelic, saj se zaradi njene inovativne izdelave iz gladkega medicinskega silikona na njej ne nabirajo prah in druge nečistoče, luknjice na vrhu skodelice (ki ustvarjajo nežen podtlak, da skodelica ostane varno na mestu) pa so večje in zato lažje dostopne za čiščenje.

Kot vsi pripomočki, ki jih uporabljamo redno, se tudi menstrualna skodelica Lalicup sčasoma seveda malce obarva, vendar se to ob primerni uporabi in vzdrževanju ne bo zgodilo prav kmalu, saj lahko posamezno skodelico uporabljate tudi več let. Upoštevajte napotke v odstavku »Kakšen je najboljši način za čiščenje menstrualne skodelice Lalicup?«.

Ob nakupu boste prejeli še posebno vrečko za shranjevanje z zadrgo, ki bo skrbela za čistočo vaše menstrualne skodelice Lalicup v času, ko je ne boste uporabljali. Vrečko lahko po potrebi tudi operete.