ženska enargija

Dogodki 2017 :)

Bili smo na 500 podjetnic in doživeli neverjetno žensko energijo povezovanja, poguma, zabave, moči, odločnosti in veselja, da lahko spreminjamo svet na bolje.

http://www.podjetnica.com/mateja-kalin/ 

Mateja Kalin

KalinSem Mateja Kalin, družabna ženska, žena in mama dveh hčerkic in vse kar paše zraven.

Z željo, da razsvetlim še ostale predstavnice ženskega spola, ki se mučijo z menstrualnimi preglavicami, sem ustanovila novo slovensko blagovno znamko LaliCup, ki je že lansirana na slovenskem tržišču in ponekod v tujini.

Vesela sem, da sem speljala vse stvari do konca in zadovoljna, ker se danes veselim dni, ko imam menstruacijo … ampak žal ni bilo vedno tako. Moja zgodba o menstruaciji namreč ni bila najbolj prijetna.

Imela sem nemalo težav in močne menstruacije. Leta so minevala in navadila sem se na vložke in tampone, jih sprejela kot nujno zlo.

Nisem vedela, da obstaja rešitev za plavanje med menstruacijo; rešitev, da za mano v toaleti ne bo smrdelo po razkroju krvi; rešitev, da ne bi s prstom kazali name, ko je vložek prepustil; ter rešitev, da me ne bi bilo sram. Upala sem, da se bo morda sama kultura o menstrualnih tabujih spremenila.

Morala sem čez vse te tegobe, ker mi ni nihče povedal, da obstaja rešitev! Vendarle je bila ta znana že od leta 1930 in čas je že, da se ženske končno sprejmemo takšne kot smo – ker takšne smo edinstvene.

Lali-S-bluePo dolgih letih iskanja sem šele pri svojih 28 letih izvedela za menstrualno skodelico, ki mi je takoj spremenila in izboljšala življenje. Tudi vse moje nadaljnje počitnice so zopet postale brezskrbne. Začutila sem, da je to moje poslanstvo, in ker sem sama tako navdušena, želim pomagati tudi drugim ženskam.

Odločila sem se, da če se v Sloveniji še nihče ni tega lotil, se bom torej jaz. Pustila sem čisto super službo in se podala v podjetniške vode. Tako sem osem let uvažala menstrualne skodelice iz Finske in orala ledino na tem področju, kljub težavam sem vztrajala in delala na dolgi rok. Vsa leta pa sem vedela, da bi lahko izdelek sama zasnovala dosti bolje. Tri leta sem dizajnirala slovensko skodelico LaliCup in tako menstrualno skodelico izpopolnila do popolnosti. Moj cilj je zagotoviti vsem ženskam brezskrbne dni in udobnejše življenje v času menstruacije, ne samo z LaliCup, ampak tudi z drugimi alternativami, kot so pralni vložki in nepremočljive hlačke. Želja, da lahko pomagam ostalim ženskam s podobnimi težavami do brezskrbnih menstruacij, me vodi naprej in verjamem, da lahko tako v nekem majhnem, a vseeno pomembnem delu, spremenim svet na bolje.

Predvsem pa si želim, da bo, ko bosta moji hčerki in njune prijateljice potrebovale menstrualne rešitve, menstrualna skodelica že splošno poznana kot preprost, čist in enostaven pripomoček v času menstruacije. Tudi to je eden od kamenčkov v mozaiku, da ju vzgojim v samozavestni,  samostojni in uspešni ženski.

 

Mateja Kalin

mateja

Bujaka trženje d.o.o.
Smrekarjeva 27 ,1000 Ljubljana

Gsm: 040/606 522
www.laliCup.si
www.laliCup.com
https://www.facebook.com/LaliCup/