Brezplačna dostava nad 50 €

EngENG

O NAS

.

O USTANOVITELJICI

Moje ime je Mateja Kalin in sem ustanoviteljica prve Slovenske skodelice LaliCup. Z menstrualno skodelico sem se prvič srečala pred skoraj 15 leti in bila sem navdušena, saj mi je uporaba, milo rečeno, izboljšala življenje. Imam namreč izredno močno menstruacijo, ki mi je vselej povzročala preglavice. Do takrat sem preizkusila vse mogoče higienske pripomočke in uporaba menstrualne skodelice se je izkazala za daleč najbolj učinkovito rešitev.

 

Nad uporabo menstrualne skodelice sem bila popolnoma navdušena in hkrati presenečena, da skodelice pozna in uporablja tako malo deklet. Zato sem se pred desetimi leti odločila za spremembo svoje karierne poti in pričela s trženjem skodelic v Sloveniji. Na temu področju sem orala ledino in veliko časa namenila tudi izobraževanju in ozaveščanju. Kot uporabnica sem pri obstoječih skodelicah prepoznala priložnosti za izboljšave.

 

Odločila sem se, da skodelico izpopolnim in tako je v naslednjih treh letih v sodelovanju s strokovnjaki in na podlagi moje osebne izkušnje nastala prva slovenska menstrualna skodelica LaliCup.

 

Z velikim veseljem in ponosom lahko sedaj vsem dekletom ponudim boljšo alternativo intimne higiene in jih pozivam, da pri svojem zdravju in dobrem počutju ne pristajajo na kompromise.

 

Danes menstrualno skodelico LALIC UP uporablja že več tisoč deklet po vsem svetu in vsakič znova se iskreno razveselim, ko nam pišejo in z nami delijo svoje pozitivne izkušnje. Tako vem, da res številne punce danes dneve z menstruacijo preživljajo veliko bolj sproščeno in svobodno, kar me navdaja hkrati s ponosom na našo ekipo in skodelico, kot tudi z zagonom za razvoj in promocijo skodelic kot najbolj higieničnega, zanesljivega in tudi okolju prijaznega menstrualnega higienskega pripomočka.

 

Hvala vam za spodbudo, pomoč in tudi vse vaše zgodbe.

 

Z veseljem bom odgovorila na vaša vprašanja ali vam svetovala.

 

Mateja Kalin

ZAKAJ IME LALICUP ?

Lali je ljubkovalna otroška izpeljanka imena moje prikupne hčerkice Klare, saj je navdih za zdravo, udobno, brezskrbno in odgovorno življenje, ki ga privoščimo vsem ženskam in vsem deklicam, ki bodo nekoč odrasle v ženske.

Lali pa je tudi sestavljanka dveh zlogov – zloga »LA «, ki se v kantonščini uporablja kot poudarek povedanega, in zloga »LI «, ki v antični kitajski kulturi ponazarja, dinamično zaporedje vzorcev iz narave, kot so denimo vzorci na pavjih peresih, žile na listih, vzorci na polžjih hiškah ali oblike cvetov na rožah—skrit jezik narave, ki opozarja, da ima vsaka stvar svoj pomen in namen.

NAŠE POSLANSTVO IN VIZIJA

Zavzemamo se za boljše, lepše ter udobnejše življenje v času mesečnega perila.

Zagotoviti želimo vsem ženskam brezskrbne dni v času menstruacije.

Širiti vest o zdravi alternativi, ki spodbuja sobivanje v harmoniji in stremi k povezanosti z naravo.

Slovensko blagovno znamko LaliCup popeljati v tujino, narava ne pozna meja.

Smo kul dekleta, vse z menstrualnimi krči. Naša želja je, da spremenimo menstrualne težave v eno samo veselje med menstruacijo.

V košarici še ni izdelkov