Naša zgodbica

skupna

Naše poslanstvo in vizija

»Smo skupina prijateljic, ki soustvarjamo pot prve slovenske menstrualne skodelice LaliCup in se zavzemamo za boljše, lepše ter udobnejše življenje v času mesečnega perila.«   Maja

»Zagotoviti vsem ženskam brezskrbne dni v času menstruacije«. Mateja

»Širiti vest o zdravi alternativi, ki spodbuja sobivanje v harmoniji in stremi k povezanosti z naravo.«   Erika

»Slovensko blagovno znamko LaliCup popeljati v tujino, narava ne pozna meja«   Lucija

»Smo kul dekleta, vse z menstrualnimi krči.  Naša želja je, da spremenimo menstrualne težave v eno samo veselje med menstruacijo«.   Polona

 

Zakaj smo se odločile izdelat svojo 1. skodelico v Sloveniji.

Zato, ker smo dolga leta uvažali mestrualne skodelice in sam občutek, ko nekaj delaš, pa veš da bi sam znal naredit bolje, bolj izpopolnjeno.  Kot uporabnice menstrualne skodelice, smo imele veliko pripomb, kot naprimer: pretrdi pecelj, premajhne luknjice, pretrdi materiali … Izhajale smo iz sebe in spremenile tiste malenkosti, ki so nas motile pri starih menstrualnih skodelicah.

Zakaj ime Lalicup?

Beseda Lali je osebna izpeljanka 2 letne hčerke, ki se imenuje Klara. Je prikupna deklica, ki ni znala izgovoriti svojega imena Klara, zato je samozvana Lali, izpeljanka iz Klari. Klara (Clear) pomeni čista, kar je tudi sama uporaba skodelice.

Poseben navdih je v zlogu Li, ki izhaja iz antične Kitajske in ponazarja tok dinamičnega zaporedja vzorcev v naravi (op.prev: Li- the natural order of flow; Li- the wonderful dancing pattern of liquid), kar je pri ženski tudi sam menstrualni cikel. Okrogli in spiralni vzorci se v neskončnost ponavljajo skozi različne obraze narave, kot so očesa pavjega peresa, spiralne polžje hišice, arterije v listih, spiralni tok vode, cvetovi in rože, okroglo sonce in zemlja. To je skriti jezik narave in umetnosti, ki ga govorijo naši predniki in Antične kulture.

Tako je ime Lali prežeto s simboli čistega naravnega toka, dinamično vzorčastih zaporedij iz narave, ki jih zagotovo opazite po nekaj kozarčkih vina ali več. :)

to-je-lali-2
o-meni

O meni

Sem Mateja Kalin, preprosta družabna oseba, ženska, žena in mama dveh hčerkic ter vse kar paše zraven. Rada imam avanturistične izlete v znano ali neznano, kjer spoznavam nove zanimive ljudi in različne kulture. Srčno sem usmerjena k naravi in preprostejšemu načinu življenja.

Z željo, da razsvetlim še ostale predstavnice ženskega spola, ki se tudi mučijo z menstrualnimi preglavicami, sem v ta namen postala samozvana “ambasadorka ženske intimne higiene v času menstruacije”. Največji izziv je spremeniti navado uporabe tamponov in vložkov, ki so še vedno železna srajca mnogih žensk. Je skoraj tako, kot bi prvič pričeli uporabljati leče namesto očal. Vendar je občutek svobode, ki ga prinese sprememba, neprecenljiv.
Vztrajnost in poslanstvo me vodita naprej.

Hvala, ker mi pomagate širiti vest za boljše zdravje in lažje življenje.

Mateja Kalin