Knjiga: Rdeča zarja

24.90

Menstrualni kažipot za sodobno žensko, njeno samoraziskovanje in odkrivanje njenih globin.

Rdeča zarja je knjiga napisana za ženske, ki si želijo ponovno odkriti svojo žensko naravo.

Menstrualni cikel je namreč prav to – naša ženska narava. Ko ignoriramo cikličnost ali se ji odpovemo, se torej odpovemo svoji naravi. 

In nobena živa stvar na tem svetu ne more biti izpolnjena, če ne živi v skladu s svojo naravo.

Opis

Menstrualni kažipot za sodobno žensko, njeno samoraziskovanje in odkrivanje njenih globin.

Rdeča zarja je knjiga napisana za ženske, ki si želijo ponovno odkriti svojo žensko naravo.

Menstrualni cikel je namreč prav to – naša ženska narava.

Ko ignoriramo cikličnost ali se ji odpovemo, se torej odpovemo svoji naravi. 

In nobena živa stvar na tem svetu ne more biti izpolnjena, če ne živi v skladu s svojo naravo.

RDEČA ZARJA vam na 278 straneh spregovori o cikličnosti. To ni knjiga o menstruaciji in krvavitvah, to je knjiga o tem kako poteka celoten cikel, ne samo teden krvavitve. Vsak mesec gremo ženske skozi 4 letne čase. Zaradi podobnosti z letnimi časi v naravi jih tudi imenujemo kar tako kot v naravi – torej pomlad, poletje, jesen in zima. Vsak ima svoje zakonitosti in vsak lahko žensko popelje v drugačno raziskovanje sebe. Če živimo v skladu s cikli, je življenje bolj enostavno in bolj zadovoljujoče. Prav kakor v naravi. Predstavljajte si, da sejete pozimi. Težko bi bilo že pripraviti zemljo, nato nič ne bi zraslo in ne bi se veselile pridelkov pa še lačne bi bile na koncu. Tako je tudi v življenju ženske, če ne sledi svoji cikličnosti je ˝lačna˝. In dokler ne poznamo zakonitosti celega cikla, ženske večinoma sejemo pozimi in smo izmučene in lačne.

Menstruacija je nekaj čemur bi se večina sodobnih žensk z veseljem izognila. Pa je to pametno?
Številne ženske se vsak dan sprašujemo kdo smo, kaj pomeni biti ženska in kako kvalitetno preživeti v sodobnem, ponorelem svetu. Zakaj nam to ni jasno?

Pozabile smo kdo ženska je. Potem smo pozabile še, da smo pozabile kdo ženska je.

In sedaj tavamo. Trudimo se preživeti. Skušamo najti smisel. Skušamo najti poslanstvo. Skušamo najti sebe, celo sebe.

Menstruacija je pozabljena, njena moč in njeni čari nas ne zanimajo. Vse kar vemo je, da je neprimerna, da nas ustavi in nam prepreči, da bi ˝normalno˝ živele. Pa vendar je menstruacija tista, ki nas lahko s pomočjo moči maternice ˝rodi˝ v vsej svoji polni ženskosti in lepoti.

Knjiga Rdeča zarja nam skozi pozabljeno umetnost menstruiranja, spet in na novo odkriva kaj menstruacija lahko je in kako jo uporabiti za to, da bo naše življenje bolj polno, bolj zadovoljno in bolj prežeto z ženstvenostjo, bolj prežeto z nami. Zato, da se bomo spet spomnile

kdo smo.

Če ste ženska, potem globoko v sebi skoraj zagotovo čutite slutnjo, da bi moralo biti življenje nekaj večjega, nekaj bolj veličastnega in nekaj bolj sočnega kot zgolj samo preživetje iz dneva v dan. Tudi če vaše življenje ni slabo ali nezadovoljujoče, imate v sebi to slutnjo. Slutnjo nečesa večjega … nečesa kar se še ni razkrilo in samo čaka, da zaživi. Slutnjo, da nekaj manjka, nekaj pomembnega …

Vesna Juvan o sebi rada razmišlja kot o strastni raziskovalki življenja. Verjame namreč, da o njem ne vemo kaj dosti. Tako je tudi s pozabljeno modrostjo menstrualnega cikla, naravnega ženskega cikla. Za večino menstruacija pomeni trpljenje, nekaj krčev, slabega počutja in pa seveda precej krvi. Pa je res samo to? Meni, da ne in tako kažejo tudi rezultati raziskave ˝50 odtenkov menstruacije˝, ki jo je društvo Sijaj v sodelovanju s Fakulteto za družbene vede izvedlo poleti 2016.

Kadar ne raziskuje menstruacije, vodi delavnico ˝Srce & Maternica˝ in ˝Delavnice za maternice z odgovornimi lastnicami˝. Tu se ženske v intimnem krogu somišljenic naučijo povezovati z maternico, centrom ženstvenosti, avtentične moči, notranjega vodstva, radosti in vitalnosti.

Izvaja tudi energijske korekcije s pomočjo vibracijske kineziologije, saj verjame, da je kvaliteta našega bivanja v tem življenju v veliki meri odvisna prav od naše obremenjenosti s preteklostjo in od tega kako neoviran energijski pretok imajo na voljo naši organi. V prostem času najrajši pleše tango, dela acroyogo in se zgublja v naravi.