Maternični vrat
in anatomija

Kako smo si različne ;)

Odločitev za uporabo menstrualne skodelice Lalicup je dober prvi korak v svet zdravja, udobja in dobrega počutja, da pa bomo lahko zares do polnosti izkoristile potencial tega čudovitega pripomočka, bomo morale malce spoznati tudi svoje telo. Ko govorimo o kakovosti uporabe menstrualne skodelice, je pomembno predvsem to, da se pobliže spoznamo z materničnim vratom in mišicami medeničnega dna. Maternični vrat namreč vpliva na to, kam v nožnici bomo namestile menstrualno posodico Lalicup, da bo učinkovito in brez neprijetnega občutka za nas opravljala svojo nalogo, mišice medeničnega dna pa lahko pomembno vplivajo na naše udobje ob uporabi skodelice in izboljšajo še številna druga področja našega življenja. Vas zanima kako?

Materični vrat - Cervix

Maternični vrat je spodnji del maternice, ki povezuje maternico in nožnico. Menstrualna kri se skozi luknjico na materničnem vratu odvaja v nožnico, kjer jo ujame in zadrži menstrualna skodelica. Namestitev menstrualne čašice je zato odvisna od lokacije materničnega vratu, saj jo namestimo nekaj centimetrov pod maternični vrat –manj globoko, kot običajno namestimo tampone.

Maternični vrat se pri večini žensk skriva globoko v nožnici, menstrualno skodelico pa za največjo učinkovitost in tudi udobje namestimo precej manj globoko v nožnico. Če je skodelica nameščena previsoko, lahko pritiska na maternični vrat in tako povzroči nelagodje ali celo rahlo bolečino. Izliv krvi mimo menstrualne skodelice je pogostejši pri ženskah, ki skodelico namestijo previsoko.

Kako lahko poiščemo lokacijo svojega materničnega vratu?
S prsti prodremo v nožnico; na njenem koncu lahko zatipamo oblasto zatrdlino z jamico, podobno nosni odprtini, na sredini – to je maternični vrat.

Puščanje menstrualne šalčke je bolj pogosto pri ženskah, ki skodelico namestijo previsoko (preblizu materničnemu vratu), in pri ženskah, pri katerih se maternični vrat med menstruacijo sam spusti nižje ali se ves čas nahaja malce nižje. Če torej opazimo, da kri beži mimo skodelice, preverimo, če se je skodelica v nožnici pravilno odprla in kje je nameščena glede na maternični vrat.

Če pa je maternični vrat pozicioniran visoko, da skodelico le s težavo izstavimo iz telesa pa vam priporočamo model XL, ki smo ga ustvarili ravno za ženske z visokim materničnim vratom.

LALI NOVIČKE
S TABO ŽELIMO OBČASNO DELITI CELOVITE INFORMACIJE NA TEMO MENSTRUACIJE, DRUGE VSEBINE ZA ZDRAVO IN AKTIVNO ŽIVLJENJE TER POSEBNE PONUBE O KATERIH BOŠ OBVEŠČENA PRVA.
Strinjanje s pogoji*
0
    0
    Vaša košarica
    Vaš nakupovalni voziček je prazenNazaj v trgovino
      Calculate Shipping