Brezplačna dostava nad 50 €

EngENG
Spoznajte LaliCup

ZAKAJ MI TEGA NISO POVEDALI ŽE PREJ?

Z LaliCup menstrualno šalčko končno lahko tudi v času menstruacije brez skrbi plavaš in si športno aktivna.

VSE JE ENOSTAVNO Z LALICUP

Skodelica za menstruacijo LaliCup je povsem preprosta za uporabo. Izdelana je iz mehkega medicinskega silikona, ki ga zlahka zložimo v manjšo obliko in tako zagotovimo varno, udobno in neboleče vstavljanje v nožnico.

UPORABA V TREH KORAKIH

Menstrualno skodelico primemo z obema rokama, s palci pritisnemo na srednjo ploskev skodelice in jo sploščimo.

Oba konca prepognemo skupaj, da se srečata v sredini in oblikujeta črko C.

Zloženo skodelico s prsti nežno vstavimo v nožnico, kjer se skodelica razpre in sama zavzame najbolj primerno in udobno pozicijo.

VEČ O UPORABI MENSTRUALNE SKODELICE

Zdravju prijazna

Menstrualna posodica Lalicup je izdelana iz 100 % medicinskega tekočega  silikona, ki je kataliziran na osnovi platine in ne vsebuje lateksa ali škodljivega BPA. Za razliko od tamponov ne draži ali suši sluznice in je dobrodošla rešitev tudi za ženske, ki imajo pogosto težave z vnetji, alergijami ali glivičnimi obolenji.

Zanesljiva

Z inovativno zasnovano menstrualno čašico Lalicup ste lahko povsem brezskrbni, saj jo varno in udobno na pravem mestu drži rahel podtlak, ki se sprosti šele ob stisku za dno skodelice, ko jo želite odstraniti.  Oblika in prostornina menstrualne šalčke Lalicup zagotavljata maksimalno učinkovitost tudi pri močnejših menstruacijah. Na skodelico se lahko zanesemo tudi med kopanjem in plavanjem, saj bo kot vodni tampon zanesljivo preprečila vdor vode v nožnico.

Ekološka

Stara navada je železna srajca – to še posebej velja pri higienskih pripomočkih, ki jih ženske med menstruacijo uporabljamo že stoletja.  Tamponi in vložki so namenjeni enkratni uporabi, zato jih vsaka ženska v svojem življenju uporabi in odvrže na tisoče. Skodelica za menstruacijo Lalicup je bolj ekološka, saj potrebujemo le eno, ki jo lahko brezskrbno uporabljamo več let in po uporabi na preprost in hiter način očistimo (tudi na javnih straniščih) s pomočjo čistilnega robčka ali s flaško vode kar nad straniščno školjko.

 

Cenejša

Povprečna ženska za klasične higienske pripomočke, kot so tamponi in vložki, letno porabi od 50 do 120 €, kar pomeni, da se investicija v menstrualno skodelico Lalicup, ki jo lahko brezskrbno uporabljate več let, povrne v zgolj 3 mesecih. Ženska v svoji rodni dobi porabi okoli 4.000€ za klasične higienske pripomočke.

Udobna

Menstrualno posodico lahko brezskrbno uporabljamo med spanjem, potovanji, športnimi aktivnostmi in celo plavanjem, saj je skrbno zasnovana in izdelana iz mehkega medicinskega silikona, tako da ne povzroča neprijetnega občutka med aktivnim preživljanjem časa. Tudi vstavljanje je povsem preprosto – zložimo jo v manjšo obliko in v nožnico vstavimo manj globoko kot običajno vstavimo tampon.

V NAKUP

LALICUP V ŠTIRIH VELIKOSTIH

Skodelica LaliCup je na voljo v treh velikostih in ti omogoča, da izbereš velikost, ki ti najbolj odgovarja. Velikost S je namenjena mlajšim dekletom in dekletom s šibko menstruacijo, velikost M je namenjena dekletom z običajnim tokom, medtem ko je velikost L ena največjih skodelic na tržišču in je zanesljiva partnerica vsem z močnim menstrualnim tokom.

ZADRŽKI SO ODVEČ

x

LALI KAKOVOST

Skodelica za menstruacijo  LaliCup je zasnovana in proizvedena v Sloveniji. Narejena je iz hipoalergenega medicinskega platinum silikona, ki ga je FDA (Uprava ZDA za hrano in zdravila) odobrila za medicinsko uporabo po standardu ISO 10993 in USP razred VI. Silikon je hipoalergen, brez strupenih primesi, biokompatibilen, baren in trpežen.

MENSTRUALNO SKODELICO LALICUP IZDELUJEMO V SKLADU Z VISOKIM SISTEMOM KAKOVOSTI, S KATERIM STREMIMO K OPTIMIZIRANJU VSEH PROCESOV. PROIZVODNJI PROCES IZPOLNJUJE ZAHTEVE STANDARDOV ISO 9001 IN STANDARDA ISO 14001.

Medicinski silikoni so testirani na biokompatibilnost in so primerni za uporabo v medicini. FDA (Uprava ZDA za hrano in zdravila) ureja materiale, ki jih vdelajo v telo. Medicinski silikoni so razdeljeni v tri skupine: brez vsaditve, kratkoročna vsaditev in dolgoročna vsaditev. Materiali, odobreni kot USP-standardi razreda V in VI, se lahko štejejo za medicinsko uporabo. Značilne lastnosti našega silikona so čistost, jasnost, moč in izjemna stabilnost.

Skrbno izbrani tekoči medicinski silikon je kataliziran na osnovi platine. S platino kot katalizatorjem, reagirajo dve različni kemijski skupini, silikonski hidrid in vinil. Dve ločeni komponenti se med seboj mešata: ena komponenta vsebuje kompleks platine, ki se pomeša z drugo, ker pomeni izjemna vzdržljivost in preciznost materiala, ki je prvovrsten in primeren za medicinsko uporabo.

Menstrualna skodelica v skladu z zakonodajo EU ni medicinski pripomoček, zato skodelica LaliCup nima označbe, ki bi jo odobrila javna agencija za medicinske pripomočke v Sloveniji.

BOX: Silikon, iz katerega je narejena menstrualna šalčka LaliCup, je testiran po standardu USP razred VI in/ali ISO 10993 standard biokompatibilnosti. Narejen je iz kataliziranega silikona s pomočjo platine. 

  • Reprezentativni vzorec analognega proizvoda izpolnjene zahteve USP Class VI in ISO 10993 v skladu z dobro laboratorijsko prakso (DLP)
  • Uvrščen UL 94 HB (File No. E205753)
  • KTW odobren
  • V skladu z zahtevami DVGW delovnega lista W 270
  • WRAS odobren proizvod (BS 6920)
  • kompozicijsko skladni z 21 CFR 177.2600 − izdelki iz silikona, namenjeni za večkratno uporabo (2)

IZBERI SVOJO VELIKOST

S pomočjo našega kviza, si pomagaj izbrati pravo velikost 🙂

KVIZ VELIKOSTI SKODELICE
V košarici še ni izdelkov