Brezplačna dostava nad 50 €

EngENG

KJE ZAČETI?

UPORABA

LaliCup menstrualna skodelica ni bav-bav, tako da se res ni treba bati, saj je zares enostavna za uporabo. Samo navadit se je treba (kot vse ostalo). V javnih toaletah ni vse krvavo, kot si zamišljamo, saj skodelico spraznimo nad straniščno školjko. Med uporabo ni neprijetnega občutka. Ob pravilni namestitvi skodelice sploh ne čutimo, saj se ta s pomočjo nežnega podtlaka varno in zanesljivo postavi na svoje mesto, zato med uporabo brez skrbi lahko telovadimo, potujemo, spimo  in celo plavamo.

Kar pogumno!

 

PRVA UPORABA

Pred prvo uporabo skodelico temeljito umijemo z vodo in blagim milom in jo prevremo (približno 10 minut) v večji količini vode. Preverimo tudi, da so luknjice na vrhu skodelice povsem odprte. Ustrezna higiena rok je izjemno pomembna, da ne vnašamo škodljivih snovi v nožnico, zato si pred stikom s skodelico temeljito umijemo roke z milom in toplo vodo.

PREPOGIBANJE SKODELICE ZA LAŽJE VSTAVLJANJE

Skodelica za menstruacijo LaliCup je narejena iz mehkega medicinskega silikona, ki ga zlahka zložimo v manjšo obliko za lažje vstavljanje. Več o različnih tehnikah zlaganja menstrualne skodelice najdete spodaj.

Prepogibanje

VSTAVLJANJE

Pred prvo uporabo (ali dokler se vstavljanja skodelice ne navadimo) lahko menstrualno posodico navlažimo z vodo ali namažemo z lubrikantom na vodni osnovi za lažje vstavljanje. Namestimo se v udoben položaj – večina žensk skodelico najlažje vstavi med sedenjem na stranišču, čepenjem ali s privzdignjeno nogo. S čvrstim prijemom zloženo skodelico (z obročem naprej) vstavimo v spodnji del nožnice, pri tem pa sprostimo vaginalne mišice. Skodelico namestimo nekaj centimetrov pod maternični vrat.

Prav nič hudega ni, če boste med prvimi vstavljanji malce nespretne. Pravilen položaj v nožnici boste našli z nekaj vaje in raziskovanjem svoje anatomije. Po vstavitvi preverimo, če se je skodelica pravilno razprla, da bo učinkovito lovila menstrualno kri. To storimo tako, da s prstom rahlo zaokrožimo okoli dna skodelice. Pecelj skodelice lahko odrežemo ali prikrajšamo, če nas moti. Pravilno vstavljena skodelica ne povzroča bolečine ali občutka nelagodja.

ODSTRANJEVANJE

Večina žensk menstrualne čašice odstrani in izprazni 2- do 4-krat dnevno (kar je manj pogosto kot pri tamponih). Pred odstranjevanjem očistimo roke z blagim milom in vodo. Vaginalne mišice sprostimo, dno skodelice primemo s kazalcem in palcem ter čvrsto stisnemo, dokler ne začutimo, da podtlak, ki skodelico drži varno na mestu, popusti. Ob sprostitvi podtlaka včasih zaslišimo tudi značilen zvok. Skodelico zložimo v manjšo obliko (podobno kot pri vstavljanju) in nežno izvlečemo. Pri tem si lahko pomagamo tudi s pecljem, nikakor pa ne vlečemo samo za pecelj skodelice, saj lahko to povzroči razlitje vsebine skodelice in celo poškodbe nožnice. Ob pravilni odstranitvi ne bo nič več madežev krvi, kot so bili pri menjavi tampona.

Hitri pregled enostavne uporabe:

kako pa se soočamo z dolgimi nohti in samo uporabo menstrualne skodelice LaliCup.

Še kakšen pomislek?
V košarici še ni izdelkov