Zakaj Lalicup

Menstrualna skodelica Lalicup je zdravju prijazna, udobna, zanesljiva, ekološka in cenejša alternativa klasičnim higienskim pripomočkom, ki jih ženske in dekleta uporabljamo že stoletja, in kot takšna tudi simbol sodobnih žensk in deklet, ki želijo živeti brezskrbna, zdrava, aktivna in odgovorna življenja.

skupinska

Zakaj dekleta in ženske najraje izberijo Lalicup?

Menstrualna skodelica Lalicup je plod dolgoletnih izkušenj dela v industriji ženskih higienskih pripomočkov. Te dragocene izkušnje so osnova inovativne zasnove in izdelave menstrualne skodelice Lalicup, ki odpravljata najpogostejše težave, s katerimi se ženske in dekleta vsak mesec srečujemo pri uporabi tamponov, vložkov in drugih menstrualnih skodelic.
Najboljša menstrualna skodelica

Menstrualna skodelica Lalicup:

1.

omogoča brezskrbno uporabo med spanjem, potovanji, športnimi aktivnostmi in celo plavanjem

2.

ne suši ali draži vaginalne sluznice kot klasični higienski pripomočki

3.

ne povzroča alergij, vnetij ali glivičnih obolenj

4.

je cenejša in okolju prijazna alternativa klasičnim higienskim pripomočkom

5.

učinkovito deluje tudi kot vodni tampon, ki preprečuje vdor vode v nožnico med kopanjem v kadi in plavanjem v bazenu ali morju,

6.

je izdelana iz mehkega medicinskega – platinum silikona, ki je izredno varen za uporabo in dosega višje fizikalne lastnosti ter preprečuje nabiranje bacilov in drugih nečistoč zato lažje vzdrujemo njeno higieno.

7.

zahvaljujoč inovativno zasnovi ima večjo kapaciteto in tako tudi pri močnejših menstruacijah ne prepušča

8.

se lažje zloži v manjšo obliko za vstavljanje in se v nožnici tudi lažje razpre kot cvet

9.

ima posebno skrbno oblikovan spodnji del, zaradi katerega se v nožnici ne zasuka, kot se to občasno dogaja pri drugih skodelicah

10.

ima dno, ki je oblikovano za naše udobje – ravno prav ozko, da ga udobno primemo med odstranjevanjem, in hkrati ravno prav okroglo, da zlahka preverimo, če se je skodelica po vstavljanju pravilno razprla

11.

Ima dodaten rob, dvojni rob, ki skrbi, da LaliCup ne pušča.

12.

ponuja večje luknjice na vrhu skodelice (namenjene ustvarjanju nežnega podtlaka, ki drži skodelico varno na mestu), tako da zlahka vzdržujemo njihovo čistočo

13.

ima mehak in raztegljiv pecelj, ki med nošnjo ni moteč, vsekakor pa olajša odstranjevanje skodelice

14.

lahko ob rednem vzdrževanju učinkovito opravlja svojo nalogo tudi do več let

15.

je prva skodelica, zasnovana in izdelana v Sloveniji

Menstrualna čašica M

Ali ste vedeli...

  • da povprečna ženska v življenju uporabi in nato zavrže približno 17.000 tamponov in vložkov, kar pomeni ogromno stresnih in nepotrebnih poti v trgovino, velik kup smeti in velik kup računov?
  • da ženski spolni organi toksične snovi absorbirajo hitreje kot katerikoli drug del telesa, zato je higiena spolnih organov ključnega pomena za zdravje?
  • da kar 75 % zamašenih odtokov povzročijo uporabljeni higienski pripomočki, kot so tamponi in vložki?
  • da so glavni razlog vztrajanja pri klasičnih higienskih pripomočkih neosnovani predsodki in pomisleki glede uporabe menstrualnih skodelic?
  • da se tri četrtine žensk vsaj enkrat v življenju sreča z vaginalnim vnetjem in da so pogost vzrok za to klasični higienski pripomočki?
  • da so menstrualne skodelice izdelane iz medicinskega silikona, ki za razliko od materialov, uporabljenih v klasičnih higienskih pripomočkih, ne povzroča alergij?
  • da moramo tampone v povprečju menjati vsakih 4 do 8 ur, menstrualno skodelico pa lahko neprekinjeno uporabljamo do 12 ur?
  • ste vedeli, da se na tamponih zaradi toplega in vlažnega okoljav nožnici hitreje začnejo razmnoževati mikroorganizmi, kar lahko v določenih primerih privede do sindroma toksičnega šoka (TSS)?