METODE
PREPOGIBANJA

C-pregib oz. pregib v obliki srca

Menstrualno skodelico primemo z obema rokama, s palci pritisnemo na sprednjo

ploskev skodelice in jo tako sploščimo, nato pa oba konca prepognemo skupaj,

da se srečata v sredini. Tako dobimo obliko črke C oziroma obliko srca.

C-pregib dekleta in ženske uporabljajo najpogosteje in je tudi najenostavnejši. Za nekatere uporabnice, predvsem mlajša dekleta, je skodelica v tej obliki še vedno preširoka, zato vstavljanje zahteva malce več napora.

Pregib s stiskom navzdol oz. »školjka«

Menstrualno skodelico držimo v eni roki, s kazalcem druge roke pa vrh skodelice na sprednji strani potisnemo navzdol, nato pa skodelico z roko, v kateri jo držimo, stisnemo skupaj, tako da se prepogne na sredini.

Oblika školjke je priljubljena predvsem pri mlajših dekletih, saj je skodelica ob vstavljanju tako najmanjša, vendar se v nekaterih primerih (odvisno od anatomije nožnice) težje odpre, zato morajo nekatere uporabnice ponoviti postopek.

Pregib v obliko sedmice oz. trikotnika

Menstrualno posodico primemo z obema rokama, s palci pritisnemo na sprednjo ploskev skodelice in jo tako sploščimo, nato pa zgornjo desno stran skodelice diagonalno prepognemo proti spodnji levi strani skodelice.

Oblika trikotnika je priljubljena izbira deklet in žensk, ki imajo težave pri vstavljanju v drugih oblikah, se pa v nekaterih primerih skodelica v nožnici ne odpre povsem pravilno, zato je treba postopek ponoviti.

(POL) Diamanti pregib

Za diamantni pregib eno stran skodelice prepognemo navzdol proti peclju. Nato levo in desno stranico zavihamo tako, da se na sredini stikata – to je oblika diamanta. Za pol-diamant pa skodelico prepognemo še na pol. Pri tem pregibu dobimo priročen zgib s katerim si lahko pomagamo pri odpiranju skodelice.

Več informacij in odgovore na pogosta vprašanja lahko najdeš na spodnji povezavi

LALI NOVIČKE
S TABO ŽELIMO OBČASNO DELITI CELOVITE INFORMACIJE NA TEMO MENSTRUACIJE, DRUGE VSEBINE ZA ZDRAVO IN AKTIVNO ŽIVLJENJE TER POSEBNE PONUBE O KATERIH BOŠ OBVEŠČENA PRVA.
Strinjanje s pogoji*
0
    0
    Vaša košarica
    Vaš nakupovalni voziček je prazenNazaj v trgovino
      Calculate Shipping