Komplet – začetni pralni vložki

14.80

LaliPad pralni bombažni vložki so odlična menstrualna alternativa za začetnice in vse, ki še niso prepričane, da je skodelica popolna menstrualna zaščita zanje. V kompletu so trije vložki različnih velikosti (S, M in L).

Še nisi popolnoma prepričana, da je skodelica popolna menstrualna rešitev zate? Nič hudega, pri nas ponujamo tudi pralne vložke, ki so odlična okolju prijazna alternativa za vsa dekleta, ki se še niso pripravljene pridružiti klubu srečnih LaliCup uporabnic. V paketu ponujamo tri vložke različnih velikosti (S, M in L).

 

MATERIAL

 • zgornja in notranje plasti:
  BAMBUS: 77 % viskoza (bambus), 23 % poliester (material je izdelan v Sloveniji)
  BOMBAŽ: 100 % ekološko pridelan bombaž (material je izdelan v Nemčiji in ima GOTS certifikat (Global Organic Textile Standard)
 • spodnja nepremočljiva plast: 70 % bombaž, 30 % poliester, poliuretanski premaz:
  • material izdelan v Nemčiji in ima certifikat Ekotex 100 razred 1
  • neprepustnost vode po DIN 208011: 3000 mm
  • propustnost vodne pare po DIN 53122 / klima B: pribl. 500 g/m2d
  • brez PVC in formaldehida

 

VZDRŽEVANJE

 • deklarirano za temperaturo pranja pri 95 oC
 • lahko se suši v sušilnem stroju
 • tudi barvni vložki ne obarvajo belega perila

Po uporabi vložke odlagamo v vedro z mrzlo vodo, ki jo dnevno menjamo (odlijemo in natočimo mrzlo vodo). Vložke operemo z ostalim perilom v pralnem stroju.

Alternativni način namakanju (t. i. »suha« metoda) je spiranje vložkov pod mrzlo tekočo vodo, dokler voda ni čista. Vložke nato osušimo. Ko se nabere dovolj perila, vložke operemo v pralnem stroju.

 

UPORABA

 • večji in srednji vložek sta namenjena v dneh močnejše menstruacije, manjši pa v zadnjih dneh ali v kombinaciji z menstrualno skodelico ter za vsakodnevno uporabo
 • dodatni vložek je namenjen za povečanje vpojnosti in ga položimo na vložek s krilci, lahko pa ga uporabimo tudi samostojno
 • primerni so tudi pri poporodnih krvavitvah in blažji inkontinenci

Poreklo: SLOVENIJA

-komplet vsebuje 3 vložke s krilci: S, M in L
-vložki so različnih izvedb: bambus, eko bombaž in potiskan

–Bambus vložek M
zgornja in vmesne plasti: 77 % viskoza (bambus), 23 % poliester (material je izdelan v Sloveniji)
spodnja bela plast: 70 % bombaž, 30 % poliester, poliuretanski premaz (material je izdelan v Nemčiji in ima certifikat Oeko-Tex® Standard 100, razred 1, neprepustnost vode po DIN 208011: 3000 mm, propustnost vodne pare po DIN 53122 / klima B: pribl. 500 g/m2d, brez PVC in formaldehida)

– EKO bombaž vložek:
zgornja in vmesne plasti: 100 % bombaž, ekološko pridelan (material je izdelan v Nemčiji in ima GOTS certifikat)
spodnja nepremočljiva plast: 70 % bombaž, 30 % poliester, poliuretanski premaz (material je izdelan v Nemčiji in ima certifikat Oeko-Tex® Standard 100, razred 1, neprepustnost vode po DIN 208011: 3000 mm, propustnost vodne pare po DIN 53122 / klima B: pribl. 500 g/m2d, brez PVC in formaldehida)

– Vložek PISANI:

zgornja plast: 95 % bombaž, 5 % elastan
vmesne plasti: 77 % viskoza (bambus), 23 % poliester
spodnja plast: 70 % bombaž, 30 % poliester, poliuretanski premaz (material je izdelan v Nemčiji in ima certifikat Oeko-Tex® Standard 100, razred 1, neprepustnost vode po DIN 208011: 3000 mm, propustnost vodne pare po DIN 53122 / klima B: pribl. 500 g/m2d, brez PVC in formaldehida)

-deklarirano za temperaturo pranja pri 95 oC
-lahko se suši v sušilnem stroju
-tudi barvni vložki ne obarvajo belega perila

– večji in srednji vložek sta namenjena v dneh močnejše menstruacije, manjši pa v zadnjih dneh ali v kombinaciji z menstrualno skodelico ter za vsakodnevno uporabo
– primerni so tudi pri poporodnih krvavitvah in blažji inkontinenci