Kaj se je zgodilo s skodelicami za Ukrajino (2. del)

DA TI OSVEŽIM SPOMIN


Kaj se je torej zgodilo s skodelicami za Ukrajino?

Se še spomniš, da sem te na začetku meseca seznanila za našo idejo, ki se glasi »s tvojo pomočjo bomo zbrali in poslali menstrualne skodelice ženskam v Ukrajini«.

Povezali smo se z nevladno organizacijo Zero waste Lviv oz. bolje rečeno z Anastazijo in Lilijo iz ekipe ZWL, ki sta bili tako prijazna, da sta nam pomagali pri organizaciji donacije skodelic za Ukrajinke razseljene po vsej državi.
 
 
Zahvaljujoč vsem, ki ste novembra kupile skodelico nam je uspelo zbrati kar 35 LaliCup skodelic različnih velikosti (S, M in L). Nekatere smo poslali v embalaži, ki je dobro poznana tudi tebi (tista sivkasta/vijolična škatlica), spet druge pa brez škatel oz. tako imenovan “eko paket”.
 

KAKO BOMO SPLOH TJA POSLALI PAKET?


To je bilo naše največje vprašanje in dilema, saj je večina kurirskih služb že na začetku vojne ustavila svoje poštne linije do Ukrajine.

Tako nam je na koncu Lilija (eno od deklet, s katerimi smo se pogovarjali) svetovala, da bi bila najboljša možnost pošiljanje na Poljsko, od tam naprej pa bodo paket poslali v Ukrajino ali pa ga bo prišel prevzet nekdo iz njihove ekipe.
 
  Ker ne poznamo nikogar, ki živi v Varšavi, nam je Lilia dala naslov kavarne kjer dela njena prijateljica Maria.

Torej smo storili točno to – poslali paket (preko Pošte Slovenije) v varšavski kafič.
 

TOREJ, KAJ SE JE ZGODILO S SKODELICAMI?


  Ravno včeraj smo prejeli čudovito novico, da so bile skodelice varno dostavljene na Poljsko in zdaj čakajo na potovanje v Ukrajino.
 

SE TU ZGODBA KONČA?


  Ne, seveda ne. Skodelice čaka še zadnja etapa potovanja, tebe pa bomo zagotovo obvestili, ko bodo prispele na končni cilj (najverjetneje s fotografijo na našem Instagram profilu).
 

HVALA TEBI!


  Na tej točki pa bi se celotna Lali  ekipa še enkrat rada zahvalila vsakemu izmed vas, ki ste novembra naročili skodelico, saj je to za nekatere notranje razseljene Ukrajinke pomenilo veliko.
Hvala!
  Dodaj odgovor

  Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

  LALI NOVIČKE
  S TABO ŽELIMO OBČASNO DELITI CELOVITE INFORMACIJE NA TEMO MENSTRUACIJE, DRUGE VSEBINE ZA ZDRAVO IN AKTIVNO ŽIVLJENJE TER POSEBNE PONUBE O KATERIH BOŠ OBVEŠČENA PRVA.
  Strinjanje s pogoji*
  0
   0
   Vaša košarica
   Vaš nakupovalni voziček je prazenNazaj v trgovino
    Calculate Shipping