Šibek, srednji ali močan menstrualni tok?

Kot uporabnica menstrualne skodelice si verjetno precej podkovana o tem koliko krvi tvoje telo proizvede med menstruacijo. Toda kaj bi rekla, če bi te prosila, da pojasniš, kakšna je razlika med lahkim, srednjim ali močnim menstrualnim tokom?


Konec koncev je to zelo subjektivno, saj je lahko tvoja ideja o srednjem toku nekaj povsem drugega od tistega, kar si pod istim konceptom predstavlja tvoja prijatelj.


Pa si oglejva, na katere kategorije lahko delimo menstrualni tok:

Šibek srednji ali močan menstrualni tok?
slika pridobljena na: prevention.com

ŠIBEK TOK

Šibek tok predstavlja precej majhno količino krvi, zato takim osebam ponavadi zadostuje, da LaliCup skodelico zamenjajo le enkrat na dan.


Ta tok se zelo pogosto pojavi na začetku ali na koncu menstruacije, ko tvoja maternica izloča zadnje odvečne celice.


SREDNJI TOK

Za srednji tok ni univerzalne definicije.

Menstrualne skodelice so kot nalašč ustvarjene za lažjo predstavo o tem, koliko krvi izgubiš med menstruacijo.

Tako da bi s srednjim tokom zagotovo napolnila naš model M LaliCup do 15 ml markerja, ki ga najdeš na vsaki model M skodelici.

Menstrualne skodelice

Menstrualne skodelice

MOČAN TOK

Močan menstrualni tok je tehnično opredeljen kot izguba več kot 80 ml v času menstruacije. Pa povejmo tako, da si boš lažje predstavljala:

Naš model LaliCup L ima kapaciteto 41 ml. Torej, če zlahka 2x napolniš model L, bi te strokovnjaki obravnavali kot osebo z močnim tokom. Med krvjo pa se pogosto znajdejo tudi malo večji strdkom podobni delčki krvi.

ZAKLJUČEK

Da zaključim: noben od zgoraj naštetih tipov menstrualnega toka ni avtomatsko dober ali slab. Dokler je tvoj tok bolj ali manj konstanten, je vse točno tako, kot mora biti.

Če pa pride do nenadne spremembe v količini, vonju ali barvi krvi, pa se vseeno raje posvetuj z zdravnikom.

 1. […] moči menstrualnega toka: močnejši menstrualni tok običajno zahteva večjo skodelico, […]

 2. […] krvi za okoli 4 žlice. Vendar tudi to ne drži za vse, saj imajo nekatere močnejši/šibkejši menstrualni tok kot druge. Splošno pravilo je, da se menstruacijo upošteva kot pozno, če zamuja za 7 dni ali […]

 3. […] Kaj pa Ptolomej, izumitelj zemljevida? No, recimo le, da je verjel, da je človekova najgloblja želja nesmrtnost. Vrhunsko razsvetljenje pa se doseže le z uživanjem ambrozije. In kaj je ambrozija? Uganila si – menstrualna kri!  […]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

LALI NOVIČKE
S TABO ŽELIMO OBČASNO DELITI CELOVITE INFORMACIJE NA TEMO MENSTRUACIJE, DRUGE VSEBINE ZA ZDRAVO IN AKTIVNO ŽIVLJENJE TER POSEBNE PONUBE O KATERIH BOŠ OBVEŠČENA PRVA.
Strinjanje s pogoji*
0
  0
  Vaša košarica
  Vaš nakupovalni voziček je prazenNazaj v trgovino
   Calculate Shipping