Te knjige sem kar požirala z očmi … ?

Se ti je kdaj zahotelo v roke prijeti knjigo z menstrualno tematiko? Jaz zelo rada posegam po literaturi, ki se ukvarja s to temo.

V teh novičkah ti predstavim kar dve knjigi; vsaj en od njiju pa se bo nedvomno uvrstila na tvoj bralni seznam.

Flow: The Cultural Story of Menstruation

Knjiga Flow: The Cultural Story of Menstruation, ki za zdaj še nima prevoda, je bila na mojem bralnem seznamu že kar lep čas in moram priznati, da sem se ekstremno zabavala ob tej hudomušno napisani knjigi.

Knjiga obravnava vse od ritualnih očiščevalnih kopeli in menopavze pa do histerije in kodiranih poimenovanj za menstruacijo.

O enem od zgodovinskih poglavij, ki opisuje pogled na menstruacijo skozi grške oči, pa sem se razpisala TU.

Rdeča zarja

To pa je knjiga slovenske avtorice Vesne Juvan.

Vesna je leta nabirala podatke in izkušnje po celem svetu, sodelovala v študijah, opazovala svoje telo … na podlagi tega pa je nastala Rdeča zarja – menstrualni kaži pot za sodobno žensko.

Rdeča zarja mi je dala še večji uvid v cikličnost in me podrobno popeljala skozi vse štiri faze menstrualnega cikla, hkrati pa so v knjigi opisane tudi številne ideje in predlogi o tem, kako poskrbeti zase v vsakem fazi.
  Priznati moram, da sem včasih težko razumela ženske, ki so rekle »ta teden imam menstruacijo, pustite me na miru, vzela si bom dopust in počivala!«

Seveda malo karikiram, saj si v današnjem hitrem načinu življenja ne moremo vzeti dopusta in samo ležati ob vsaki menstruaciji.

Zato pa v tej knjigi Vesna razloži, zakaj je dobro poznati svoje telo ter njegov naravni cikel in ga upoštevati. 

Pa tudi če si ta čas zase vzameš samo pol ure pred spanjem, saj se bo ravno to obrestovalo in ti koristilo v naslednjih fazah.

 
Ker v Lali ekipi rade podpiramp slovenske avtorje in se nam zdi pomembno, da obstaja literatura, ki govori o menstruaciji, smo se odločile, da svojo ponudbo razširimo.

Tako da sedaj lahko Rdečo zarjo najdeš tudi na naši spletni trgovini.
KLIKNI TU

  Dodaj odgovor

  Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

  LALI NOVIČKE
  S TABO ŽELIMO OBČASNO DELITI CELOVITE INFORMACIJE NA TEMO MENSTRUACIJE, DRUGE VSEBINE ZA ZDRAVO IN AKTIVNO ŽIVLJENJE TER POSEBNE PONUBE O KATERIH BOŠ OBVEŠČENA PRVA.
  Strinjanje s pogoji*
  0
   0
   Vaša košarica
   Vaš nakupovalni voziček je prazenNazaj v trgovino
    Calculate Shipping