Iskanje harmonije med menstrualno skodelico in dolgimi nohti

Se soočaš z uporabo menstrualne skodelice ob dodatnem izzivu uporabe z dolgimi nohti? Brez skrbi, zate imam rešitev. Poglejva si nekaj praktičnih nasvetov za udobno uporabo tvoje LaliCup skodelice, ne glede na dolžino nohtov.


Ali lahko uporabljaš menstrualno skodelico z dolgimi nohti?

Seveda, brez težav. Previdna vstavitev in pravilna higiena sta ključnega pomena. Naravni nohti z zaobljenimi robovi ponavadi ne predstavljajo velikega tveganja, zakomplicira pa se pri ostrih akrilnih nohtih.

Poškodbe in higiena

Pri dolgih nohtih in menstrualnih skodelicah se pojavita dve skrbi: možnost notranjih prask ter tveganje za vnos umazanije in kontaminantov.

Tudi pri zaobljenih naravnih nohtih so notranje praske mogoče, a imajo umetni dolgi nohti večjo površino, kjer se umazanija lahko zadržuje, kar pa lahko povzroči neravnovesje pH ali okužbo.

Triki za vstavljanje in odstranjevanje


Tu je trik za lažje rokovanje z menstrualno skodelico in dolgimi nohti. Začni s čistimi nohti! Roke si temeljito umij, kar je dobra (in obvezna) praksa ne glede na dolžino nohtov.

Prav tako je priporočljivo popiliti grobe robove na nohtih. Pri vstavljanju z dolgimi nohti je trik v načinu, kako držiš skodelico. Namesto da držiš prste ravno, jih rahlo upogni navznoter pri prijemanju. Tako se zmanjša tveganje za naključne praske. Enak princip velja tudi pri odstranjevanju skodelice; poskrbi, da nohti ne predstavljajo nevarnosti.

Skrbi glede poškodb skodelice?

Niso potrebne, saj so menstrualne skodelice precej odporne. Večina je izdelana iz trpežnega silikona (tako kot LaliCup) ali lateksa, ki so običajno kos vsem vrstam nohtov. Torej jetveganje za prebadanje in poškodovanje skodelice precej nizko.

Si še vedno zaskrbljena?

Če te skrbi uporaba menstrualne skodelice z dolgimi nohti, se spomni, da je odločitev popolnoma tvoja. Lahko se odločiš, da poskusiš, za čas menstruacije skrajšaš nohte ali pa preizkusiš druge naravi prijaznejše izdelke, kot so menstrualne hlačke ali pralni vložki.

Tvoje udobje, tvoja odločitev

Če potegneva črto – tu gre za to, kaj najbolj ustreza tebi – ni univerzalne rešitve. Ostani informirana in samozavestna v svojih odločitvah in se bo zagotovo vse izšlo. ????
  Dodaj odgovor

  Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

  LALI NOVIČKE
  S TABO ŽELIMO OBČASNO DELITI CELOVITE INFORMACIJE NA TEMO MENSTRUACIJE, DRUGE VSEBINE ZA ZDRAVO IN AKTIVNO ŽIVLJENJE TER POSEBNE PONUBE O KATERIH BOŠ OBVEŠČENA PRVA.
  Strinjanje s pogoji*
  0
   0
   Vaša košarica
   Vaš nakupovalni voziček je prazenNazaj v trgovino
    Calculate Shipping