MENSTRUALNA SKODELICA – JE RES TAK BAV BAV?

MENSTRUALNA SKODELICA – JE RES TAK BAV BAV?

Menstrualna skodelica je odlična rešitev za tiste dni v mesecu. Pogosti zadržki z njeno uporabo se največkrat pojavljajo pri vstavljanju, ki naj bi bilo neprijetno in boleče. Prav tako se pojavljajo pomisleki o uporabnosti med aktivnim preživljanjem časa (sploh pri plavanju) in med spanjem. Seveda pa ne gre mimo največjega predsodka, ki je povezan s samo odstranitvijo skodelice po kateri naj bi bilo vse krvavo, sploh ko jo hočemo izprazniti v javni toaleti.

Prav ti zadržki predstavljajo določen strah pred menjavo higienskega pripomočka, čeprav bi to pomenilo spremembo na boljše. Zato je prav, da se jih znebimo in poskrbimo za brezskrbne dni.

Menstruacija in rekreacija

Zadržki so odveč!

Menstrualne skodelice so zasnovane iz mehkega medicinskega silikona, tako da jih zlahka zložimo na manjšo velikost in posledično vstavimo v nožnico. Takšen način omogoča vstavljanje brez neprijetnega občutka ali bolečin. Prav tako je nošnja skodelice udobna, saj je ob pravilni namestitvi sploh ne čutimo. 

LaliCup skodelice se s pomočjo nežnega podtlaka varno in zanesljivo zasidrajo na svoje mesto, tako da se med uporabo lahko posvetiš športnim aktivnostim, potovanju, spanju in celo plavanju, saj deluje kot vodni tampon, ki preprečuje vdor vode v nožnico.

Oblika skodelic in luknjice pri vrhu, ki ustvarjajo nežen podtlak, zagotavljajo varno in zanesljivo zbiranje krvi. Tako lahko skodelico brez polivanja hitro odstraniš s stiskom za dno. Vsebino preprosto zliješ v straniščno školjko, skodelico pa očistiš s splakovanjem z vodo ali pa si pomagaš s čistilnim robčkom. Torej preprosto, hitro in povsem higienično.