Se lahko menstrualna skodelica izgubi v meni?

 

 To je verjetno eden največjih strahov novih LaliCup uporabnic. Predstavljaj si ta scenarij: odločila si se, da boš preverila situacijo s skodelico, greš na stranišče in … * dramatičen premor * … skodelica je čudežno izginila! Adios, bye bye skodelica, lepo te je bilo poznati.

Šalo na stran, tvoja LaliCup skodelica je prevelika, da bi šla skozi maternični vrat, zato se v tebi nikakor ne more zares izgubiti.

Še nikoli nisi slišala za maternični vrat?

 

Kot ti že sama besedna zveza maternični vrat namigne, je to spodnji del oz. vrat maternice in deluje kot prehod med maternico in nožnico. Maternični vrat vpliva tudi na to, kam v nožnici boš namestila menstrualno skodelico, da bo učinkovito in brez neprijetnega občutka opravljala svojo nalogo.

Preveri spodnjo sliko, obkrožen del je maternični vrat:

Se lahko menstrualna skodelica izgubi v meni?

 

Kako lahko določim lokacijo materničnega vratu?


Če želiš ugotoviti, kje se nahaja maternični vrat, vstavite čisti prst v nožnico. Počasi ga pomikaj globlje, mimo sramne kosti in tako imenovanega “praznega prostora” nožnice (cca. 5 cm). Nato boš kmalu zatipala oblasto izboklino z jamico, podobno konici nosu – to je maternični vrat.

Zato se naslednjič, ko “ne najdeš skodelice”, le sprosti, nekajkrat globoko vdihni in se spomni, da skodelica ni čudežno izginila.

  Dodaj odgovor

  Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

  LALI NOVIČKE
  S TABO ŽELIMO OBČASNO DELITI CELOVITE INFORMACIJE NA TEMO MENSTRUACIJE, DRUGE VSEBINE ZA ZDRAVO IN AKTIVNO ŽIVLJENJE TER POSEBNE PONUBE O KATERIH BOŠ OBVEŠČENA PRVA.
  Strinjanje s pogoji*
  0
   0
   Vaša košarica
   Vaš nakupovalni voziček je prazenNazaj v trgovino
    Calculate Shipping